PeoplePower verzorgt het BIM tekenwerk voor de E- en W-installaties van het Feringa gebouw (video)

Feringa Building wordt een van de grootste universiteitsgebouwen van Nederland. Naast kantoren en college-zalen komen er allerlei laboratoria, met onder meer drie kilometer aan labtafels, dertig laserlabs en 450 zuurkasten. Voor de engineering en het vervaardigen van werktekeningen voor de E- en W-installaties riep installateur De Groot-Lammerink de hulp in van PeoplePower.

Een omvangrijke klus, volgens Arie Trouwborst, projectleider bij PeoplePower. “We leveren heel veel productie in korte tijd. Honderdtwintig A0-tekeningen per week zijn geen uitzondering. Soms zijn we er met vijftien mensen tegelijk mee bezig. Gelukkig bezitten we de capaciteit en de flexibiliteit om dat te regelen.”

Het is essentieel dat alle E- en W-installaties matchen met die van de overige installateurs en met de constructie van het gebouw, zeker omdat een groot deel van de installaties in prefab modules wordt vervaardigd. Dat is een grote en complexe puzzel, daarom wordt gewerkt met een BIM model. PeoplePower verzorgt de coördinatie daarvan. “Tweewekelijks is er coördinatieoverleg. Daarvoor hebben we een systeem bedacht waarbij iedere partij de voor hen relevante clashes in beeld krijgt. Zo hebben we, samen met alle andere partijen, in korte tijd de engineering op een efficiënte manier weten te organiseren.”


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar PeoplePower. Meer informatie