Thorlux voorziet de verlichting bij het Kentalis in Doetichem (video)

Bij Kentalis Doetinchem kunnen kinderen tussen de vier en twaalf jaar terecht met een taalontwikkelingsstoornis. Alle docenten spannen zich in dat kinderen met plezier naar school gaan en hebben veel aandacht voor de taalontwikkeling en sociaalemotionele ontwikkeling. Bij deze school was de verlichting toe aan vervangen. Op de eerste plaats omdat er nog tl-verlichting hing en ook omdat de levensduur van de armaturen verstreken was. Er kwamen steeds vaker storingen voor en dat kun je niet hebben tijdens de lessen. Elektro Service Doetinchem heeft bij Kentalis de slimme lichtoplossing SmartScan van Thorlux geadviseerd. Er is voor dit systeem gekozen vanwege energiebesparing, maar ook om op een efficiƫnte manier onderhoud te plegen en het snel kunnen oplossen van een storing. SmartScan is een revolutionair draadloos lichtregelsysteem waarmee gebruikers het energieverbruik en de volledige operationele statusinformatie kunnen monitoren, dit systeem biedt precies de oplossing waar Kentalis naar opzoek was. In de video wordt uitgelegd hoe dit systeem werkt, alle leslokalen hebben een eigen bedieningspaneel, docenten kunnen dus de verlichting afstemmen op hun eigen voorkeur of dat van de leerlingen.
Door TL naar LED te vervangen realiseer je een aanzienlijke energiebesparing, om nog een extra energiebesparing te realiseren is hier een SmartScan verlichtingsoplossing geadviseerd. Doordat alle armaturen uitgerust zijn met een sensor die de aanwezigheid en afwezigheid detecteert, wordt ook de toetreding van daglicht gecorrigeerd. Op deze locatie extra van belang gezien de grote hoeveelheid daglichttoetreding door de aanwezige raampartijen. Daarnaast is er in ieder lokaal een bedieningspaneel geplaatst, hiermee kan de docent gebruik maken van verlichtingsscenes, die op de verschillende taken zijn afgestemd.
Door het integreren van de SmartScan oplossing binnen het schoolgebouw geeft dit ook zicht op de installatie. Zo kun je op ieder moment de energiebesparing en de operationele status van de verlichtingsinstallatie inzien, hierdoor kun je op een efficiƫnte manier het onderhoud plegen en adequaat een storing verhelpen.


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Thorlux. Meer informatie