Wij Maken Energie bedenkt duurzame oplossing voor uitbreiding zwembad Bosbad Putten (video)

Het zwembad in Putten heeft een belangrijke maatschappelijke functie voor de gemeenschap en wordt toekomstbestendig gemaakt middels een renovatie en nieuwbouw. Het zwembad gaat bestaat uit een wedstrijdbassin, recreatiebassin met glijbaan, kruidenbaden en whirlpools. Het zwembad wordt uitgebreid met een omvangrijke nieuwe wildwater- glijbaan.

De energierekening van een zwembad vormt een wezenlijk onderdeel van de totale exploitatie waardoor bijzondere aandacht is voor verduurzaming en het verlagen van de lange termijn kosten. Quote: Een keus had het zwembadbestuur niet. Door de nieuwe wildwaterbaan zouden de gaskosten volledig door het dak gaan. Het zou zelfs niet mogen, legt voorzitter Gerrit Jan van der Schoor uit. Met een verbruik van rond de 350.000 kuub gas per jaar wordt de voorraad van bijna 250 huishoudens er doorheen gejaagd. ,,En dan te bedenken dat we met de wildwaterbaan die hoeveelheid zelfs zouden verdubbelen. Zo’n hoog verbruik mag niet van de provincie. Dus hebben we gezocht naar de opties om dit op te lossen.”

Lubbert van den Heuvel (ChristenUnie) ziet het als ‘een voorbeeld voor andere organisaties’ en juicht het toe dat ‘de grootste gasverbruiker van Putten gasloos gaat’.

Linthorst Techniek heeft een concept ontwikkeld waarbij een verduurzaming wordt gerealiseerd van de bestaande opwekinstallatie naar All Electric. Voor alleen piekbelasting (5%) worden de bestaande gasketels ingezet.

De All Electric opwekinstallatie bestaat uit een innovatieve Hoog Temperatuur Warmtepomp van 800KW die Linthorst zelf heeft ontwikkeld.


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Wij Maken Energie. Meer informatie