Benning presenteert modulaire UPS systemen 2.0

Enertronic Modular Benning

Slim omgaan met energie is een uitdaging voor de toekomst. Er wordt steeds meer energie gevraagd, terwijl veel bronnen zoals olie eindig zijn. Benning Nederland speelt in op de groeiende vraag naar continuïteit in energielevering. Managing director Bram Slaager vertelt meer over de visie van het familiebedrijf dat gespecialiseerd is in Uninterrupted Power Supplies (UPS).

Het in 1948 opgerichte Benning Nederland blaast volgend jaar 70 kaarsjes uit. In die periode is het bedrijf uitgegroeid tot een internationaal opererende organisatie met 1.100 man in dienst. “Onze missie is om bedrijven en instellingen te helpen met het waarborgen van continuïteit van de energievoorziening voor bedrijf kritische processen. Om dit ook vanuit een toekomstgericht perspectief te doen, steken wij veel energie en geld in ontwikkeling en innovatie.”

De laatste jaren ontwikkelde het concern allerlei producten op het gebied van onder meer windenergie. “Daarnaast besteden we veel aandacht aan de opslag van zonne-energie en de verbetering van laadsystemen voor elektrische auto’s. Ook de ontwikkeling van een eigen Li-ION batterij op basis van zonne-energie zal in de toekomst verder doorontwikkeld worden om ook in andere toepassingsgebieden ingezet te kunnen worden.”

Nieuwe lijn, meer voordelen
Benning Nederland heeft de bestaande UPS-systemen op de schop gedaan en een verbeterslag doorgevoerd. Enter het modulaire UPS systeem 2.0. Deze systemen kunnen op maat worden gebouwd voor klanten, stelt Slaager: “In industriële markten waar de lat rondom kwaliteit en betrouwbaarheid hoog ligt, is maatwerk vereist. Onze Enertronic Modular SE serie onderscheidt zich door een schaalbaar vermogen waardoor deze UPS voor iedere toepassing geschikt is. Daarnaast zijn de UPS modules auto configureerbaar, zodat deze probleemloos uitgewisseld kunnen worden.”

Het modulaire UPS systeem 2.0 kenmerkt zich door de robuuste uitvoering en een kortsluitvastheid van 65kA. “Een groot voordeel van deze verbeterde versie zijn de verminderde risico’s door een statische Bypass per UPS module in plaats van centrale unit. Ook is de energiebesparing en de reductie van de CO2 footprint door een rendement van 99 procent in SE modus een groot voordeel.”

Uitdagingen
“Er wordt op servicekosten bespaard door de batterijen te testen zonder loadbank. Tevens profiteert men van energieoptimalisatie door modules automatisch bij of af te schakelen in SEOO modus. Ook is connectiviteit met interne of externe netwerken en webbrowser mogelijk.”

Naast de levering van betrouwbare producten zorgt het familiebedrijf gedurende de gehele levensduur van de producten voor het leveren van de juiste service. “Dit doen we met het 360-graden Service Concept. Organisaties die met bedrijf kritische processen te maken hebben, worden geconfronteerd met continuïteitrisico’s van buitenaf op het gebied van energielevering en dataverwerking. Dat vraagt om een grote mate van flexibiliteit en aanpasbaarheid. Modulaire UPS systemen 2.0 kunnen deze risico’s en uitdagingen aan.”


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Benning Meer informatie