Delabie wijst op het belang van verantwoorde productkeuzes

Tijds- en gelddruk zijn vijanden van de professional, omdat deze elementen vaak ten koste gaan van kwaliteit. Bij de keuze van een product dient niet alleen rekening gehouden te worden met design en prijs, want meerdere factoren zoals gebruiksgemak en betrouwbaarheid spelen een belangrijke rol. Sanitatiespecialist Delabie hamert op het belang van de juiste keuze van apparatuur bij utiliteitsbouw. Marketing & communicatiemanager Roos Ysebaert vertelt over de drijfveren van het bedrijf, de deelname aan vakbeurs VSK 2018 en het belang van nemen van verantwoordelijkheid.

Door in een betrouwbaar – vaak wat kostbaarder – systeem te investeren, kan juist geld bespaard worden. “Als de installateur snel en efficiënt kan werken, verdient een systeem zich binnen korte tijd terug. Er kan immers meer gedaan worden in een korter tijdsbestek,” stelt Ysebaert. “Gebruiksvriendelijkheid speelt ook een grote rol. Er komt kort gezegd heel wat kijken bij de keuze van apparatuur bij utiliteitsbouw. Sanitair voor een restaurant vraagt bijvoorbeeld heel andere eisen dan het sanitair van een gevangenis of woonhuis. Het is de verantwoordelijkheid van de professional om goed na te denken over de te installeren systemen. Een slimme investering verdient zichzelf terug. De laagste prijs is geen garantie voor succes. Niet voor niets luidt het gezegde: goedkoop is duurkoop.”

Zelfsluitende kranen
Ysebaert pleit voor het nemen van verantwoordelijkheid. Keuzes maken heeft gevolgen en het is belangrijk om daar bij stil te staan. “Dat geldt niet alleen voor de professional, maar ook voor de eindgebruiker. Dan heb ik het onder meer over waterbesparing. Water is schaars. De hoge kosten van waterzuivering en waterbehandeling zorgen ervoor dat water steeds duurder wordt. In publieke gebouwen ligt het gemiddeld verbruik op ongeveer 200 liter per dag per persoon. Dat ligt meer dan 50 procent hoger dan het gemeten waterverbruik thuis. Het is dus belangrijk het waterverbruik te optimaliseren door het debiet te beperken en een automatische zelfsluiting te garanderen.”

Delabie ontwikkelde zelfsluitende kranen om het waterverbruik in utiliteitsgebouwen te reduceren. “Voor een betere controle op het waterverbruik, hebben de kranen een debiet van 3 liter per minuut voor de wastafel en 6 liter per minuut op de douches. Deze beperkte debieten zijn bij de laagste ter wereld. Het onderbreken van de waterstraal en de automatische sluiting beperken verspilling en de nalatigheid van de gebruikers. De wastafelkranen sluiten automatisch na 7 seconden, ruim voldoende om de handen nat te maken en na het wassen te spoelen.”

VSK 2018
Kennisdeling is één van de speerpunten van Delabie. Dat is dan ook een reden dat het bedrijf een stand bemant op VSK 2018. Deze vakbeurs vindt van 6 tot en met 9 februari in de Jaarbeurs in Utrecht plaats en richt zich op installateurs. Naast de eerder genoemde zelfsluitende kranen valt er nog veel meer te zien en beleven op de stand van Delabie.

“We presenteren de Tempomatic 4 urinoir inbouw op de VSK. Deze elektronische inbouw urinoirspoeler biedt het beste compromis tussen waterbesparing en efficiënte spoeling. De bedieningsplaat is integreerbaar in elk type publiek gebouw. Dezelfde inbouwdoos kan op verschillende manieren geïnstalleerd worden. De waterdichtheid is gegarandeerd dankzij een gepatenteerd systeem waarbij voorbij de kraag wordt afgesneden. Om het onderhoud te vereenvoudigen zijn de kwetsbare elementen zoals het elektroventiel, filter en stopkraan toegankelijk langs de voorkant. De inbouwdoos hoeft dus niet gedemonteerd te worden.”

Naast de Tempomatic 4 heeft Delabie nog meer te bieden. “Ons aanbod grepen en douchezitjes is uitgebreid met het Be-Line design assortiment. Deze productielijn brengt esthetiek en comfort samen en biedt hygiëne, veiligheid en een gevoel van welzijn aan de gebruikers. Dankzij de afgeronde vorm en de ergonomisch platte antiroterende voorzijde passen de grepen perfect in de vorm van de hand,” besluit Ysebaert.


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Delabie Meer informatie