Meerdere wegen die leiden naar duurzaam verwarmen

Remeha biedt een variëteit aan verduurzamingsopties. Onlangs werd een complete line-up warmtepompen voor zowel de woningbouw als utiliteit gepresenteerd. Op internationaal niveau heeft Remeha namelijk veel ervaring met deze energiesystemen. Bij Remeha België en zusterbedrijf De Dietrich in Frankrijk zijn al meer dan 130.000 warmtepompen geproduceerd en verkocht. “Ons is er alles aangelegen dat installateurs de juiste keuzes maken om een duurzame installatie te realiseren,” zegt New Business Manager Idse de Wit. “Er zijn daarin meerdere wegen te bewandelen die we graag samen met de installateur uitstippelen, waarbij de bewoner of gebruiker centraal staat.”

De komende jaren zullen we woningen – bestaande bouw én nieuwbouw – steeds vaker met duurzame energie verwarmen. Minder aardgas en meer duurzame warmte resulteert in energiebesparing en CO2-reductie en sluit aan bij het Energieakkoord. Per situatie moet worden bekeken wat de meest duurzame energiebron en energiedrager is. Zo komen we tot de best passende oplossing per situatie.

Warmtepomp
“Voor de bewoners is de vraag belangrijk hoever wil je gaan in het proces van verduurzamen?,” zegt De Wit. “Voor de best passende oplossing is er een groot verschil tussen bestaande en nieuwbouw. In de bestaande bouw is met name het afgiftesysteem gebaseerd op hoge temperaturen en de isolatie van de woning beperkt. In zo’n situatie is een hybride warmtepomp in combinatie met een cv-ketel een goed alternatief om het gasverbruik te reduceren, zonder enorme investeringen en aanpassingen te moeten doen. Bij nieuwbouw is de woning goed geïsoleerd en wordt vaak laag temperatuur verwarming toegepast. Gecombineerd met het vervallen van de verplichting tot een gasaansluiting zal de warmtepomp (in al zijn varianten) op grote schaal zijn weg vinden in de nieuwbouw. Dat vraagt om specifieke kennis bij installateurs. Kennis die vaak nog ontwikkeld moet worden. Daar spelen wij op in door trainingen te organiseren en installateurs letterlijk bij de hand te nemen om die transitie door te maken.”

Nieuwe line-up
Remeha maakt deel uit van de BDR Thermea Group, een van de grootste fabrikanten van warmtepompen. “We hebben onlangs onze nieuwste line-up hybride en lucht/water warmtepompen gepresenteerd voor zowel de woningbouw als utiliteit,” vervolgt De Wit. “Met de Mercuria, Neptuna en Eria Tower bieden we een oplossing voor elk type woning, van appartement tot vrijstaande villa (nieuwbouw en renovatie). De flexibiliteit van de range maakt dat alle drie de systemen zowel in een hybride als all electric configuratie zijn uit te voeren. Ook maken we gebruik van één regelplatform voor alle series. De toestellen communiceren dus op dezelfde manier. Dat vereenvoudigt het installatiegemak. Datzelfde geldt voor de nieuwe range EH-P warmtepompen voor de utiliteit. Alle E-HP toestellen zijn standaard voorzien van een intelligent besturingssysteem en zijn bovendien ‘Smart Grid ready’. Ook bevatten de toestellen als accessoire een interface naar Modbus of internet, waarmee cloud-to-cloud monitoring mogelijk is.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar RemehaMeer informatie