Nathan steekt energie in kennisdeling warmtepompen

Den Bosch staat van 10 tot en met 12 oktober in het teken van energie en duurzaamheid. Tijdens deze periode vindt namelijk Vakbeurs Energie plaats in de Brabanthallen. Nathan is ook aanwezig op dit evenement. Sales manager Carel Kraaijenhagen vertelt meer over de beursdeelname en de missie van het bedrijf dat gespecialiseerd is in klimaattechnologie.

“Onze doelgroep bezoekt dit event en daarom zijn we aanwezig op Vakbeurs Energie,” stelt Kraaijenhagen. “Dit event trekt uiteenlopende bezoekers aan. Van consumenten tot aannemers en van installateurs tot ontwikkelaars: iedereen die meer wil weten over energiereductie en -efficiency komt naar Den Bosch toe. Duurzame techniek zit in een veranderende markt en dat merk je. De interesse in duurzaamheid en energie is de afgelopen jaren sterk toegenomen.”

Energiebesparing zit verweven in het DNA van de onderneming uit Duiven. “Wij bieden een totaalpakket op het gebied van duurzaam verwarmen en koelen,” weet de sales manager. “Naast de levering van duurzame producten bieden we deskundig advies bij vooruitstrevende projecten op het gebied van klimaattechnologie. Op onze stand op Vakbeurs Energie vertellen onze experts ook meer over het begrip EEVI dat voor Eindeloos Energie voor Iedereen staat en de onlangs geïntroduceerde  elektrische vloerverwarming van Uponor. Verder is op onze stand een werkende warmtepomp met energieboom en afgiftesysteem te zien. ”

Kennisdeling
Nathan is gespecialiseerd in warmtepompen. “Deze systemen spelen een steeds grotere rol in de installatiebranche,” zegt Kraaijenhagen. Ondanks de toenemende interesse in deze duurzame pompen blijft het kennisniveau van installateurs achter. “Op het gebied van informatiedeling valt veel winst te behalen,” stelt de sales manager. “Ik denk dat hier de uitdagingen voor de toekomst liggen. Kennisdeling en vakmanschap zijn aandachtspunten waarmee we aan de slag moeten.”

Nathan is alvast druk bezig om deze uitdagingen aan te pakken. “Kennisdeling is ontzettend belangrijk. Wij bieden trainingen voor de zakelijke markt aan waarin we alle ins en outs van warmtepompen belichten. Dat doen we op onze Nathan Academy. Er zijn vijf training niveaus beschikbaar op het gebied van deze pompinstallaties. Beginners leren over de werking van deze systemen, terwijl meer getrainde cursisten ontdekken hoe ze complexe storingen moeten oplossen. Wij verzorgen ook scholingsavonden rond het thema duurzame techniek voor medewerkers van groothandels.  Deze sessies worden verspreid door het hele land gehouden,” besluit Kraaijenhagen.


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar de website van Nathan Meer informatie