Nathan Systems pompt (duurzame) energie in VSK 2018

De Jaarbeurs in Utrecht is van 6 tot 9 februari the place to be voor de installateur. Gedurende die periode vindt namelijk VSK 2018 plaats. Het gaat hier om Nederlands’ grootste vakbeurs voor de installatiebranche. Nathan Systems is op de beursvloer aanwezig om hun nieuwste innovaties te tonen. Erwin Janssen is Hoofd Productmanagement en vertelt meer over de innovatieve modulerende lucht/water warmtepomp LWDV 90 waar het bedrijf gegarandeerd hoge ogen mee gaat gooien.

De Utrechtse vakbeurs missen, is geen optie voor Janssen: “De reden dat wij op VSK 2018 staan, is omdat het dé beurs is op het gebied van Verwarming, sanitair én klimaattechniek. Installateurs uit Nederland en België weten dit event te vinden. In de Jaarbeurs tref je de meest recente noviteiten aan en zie je de meest innovatieve technieken. In ons land worden meerdere evenementen voor de installatiesector georganiseerd, maar het gros valt in het niet bij de VSK.”

Het loont de moeite om een bezoek aan de stand van Nathan Systems te brengen. Het bedrijf zet breed in op innovatie en informatieverschaffing, maar biedt ook voldoende gelegenheid om te  netwerken. “Op onze stand krijgt de bezoeker een compleet overzicht van al onze producten. Ook zie je in één oogopslag welke merken wij leveren. Er is veel ruimte voor bezoekers om onder het genot van een drankje informatie bij onze verkopers in te winnen. Daarnaast hebben we een zogenaamde demotheek waar productdemonstraties gegeven worden.”

Modulerende lucht/water warmtepomp
De grootste innovatie op de stand van Nathan Systems is de slimme modulerende lucht/water warmtepomp van alpha innotec welke medio dit jaar in productie gaat. “De VSK heeft de primeur en is het eerste event waar onze nieuwe modulerende lucht/water warmtepomp te zien zal zijn. De LWDV 90 onderscheidt zich door het modulerende vermogen en het gebruik van een natuurlijk koudemiddel R290 (Propaan). Onze modulerende lucht/water warmtepomp haalt energie uit de buitenlucht. Die natuurlijke energie is gratis. Deze warmtepomp werkt zelfs tot temperaturen van 20 graden onder nul, en levert daarbij zelfs nog hoge aanvoertemperaturen. Daarnaast ligt het prestatiecoëfficiënt tussen de 3 en 5,5. Het rendement komt daarmee uit op 300 tot 550 procent. Ter vergelijking: een CV-ketel heeft een rendement van 95 procent.”

Dankzij de hoge warmteafgifte is de modulerende lucht/water warmtepomp een goed alternatief voor de CV-ketel. “Wat dit systeem tevens zo bijzonder maakt, is onder meer de eenvoudige installatiemethode. De binnen- en buitenunit zijn gemakkelijk te plaatsen en vragen weinig werk. Het is een ‘plug & play’ installatie. Hierdoor hoeft er weinig veranderd of verbouwd te worden bij de plaatsing van dit systeem. Onze warmtepomp is een-op-een te vervangen met de CV-ketel. De installatiekosten zijn laag en dat maakt dit een zeer interessant product. Daarnaast levert de pomp probleemloos warm tapwater.”

Bedreigingen
Onder meer de lage installatiekosten maken deze innovatie zeer de moeite waard. Het gaat hier om een goed alternatief voor de CV-ketel. “De kreet ‘van het gas af’ komt veelvuldig voorbij. In 2050 moet het gebruik van gas tot het verleden behoren In de tussenliggende periode dient de kloof tussen ambitie en realiteit gedicht te worden. Er hoeven geen dure renovatiekosten te worden gemaakt om de overstap van gasketel naar deze warmtepomp te verwezenlijken. Een woningbouwvereniging kan de huur verhogen om de energietransitie te bekostigen, maar die optie heeft een huiseigenaar niet. De drempel is vaak nog te hoog om de overstap naar duurzame energie te maken omdat er bouwkundige en installatietechnische maatregelen genomen dienen te worden.”

De introductie van de LWDV 90 brengt de overstap van gas naar duurzame energie dichterbij. “De overstap van CV-ketel naar warmtepomp kan prima en zonder extra veel installatiekosten gerealiseerd worden. Een hybride opstelling is een tussenoplossing, maar daar is bij de LWDV 90 geen sprake van. Het gaat hier niet om een tijdelijk alternatief, maar om een volwaardige opvolger van de CV-ketel. Onze lucht/water warmtepomp is geschikt voor zowel nieuwbouw als bestaande woningen. Het systeem is uitstekend in staat om het vermogen aan te passen naar de behoefte van de woning. Met zijn maximale vermogen van 9 kW kan deze modulerende lucht/water warmtepomp in het merendeel van de Nederlandse woningen geïnstalleerd worden,” besluit Janssen.

Genomineerd voor een VSK-Award
De nieuwe alpha innotec LWDV lucht/water warmtepomp: dé oplossing voor ‘Van het gas’ af! Door de hoge Cv-watertemperatuur kan de nieuwe LWDV in veel gevallen op bestaande radiatoren werken. De een-op-een vervanger van CV-ketels en hybrides, zonder grote bouwkundige verbouwing! Stem hier op onze VSK-award!


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Nathan SystemsMeer informatie