Verrassende producten en gereedschappen voor de e-installateur

Sinds 1946 is Klemko actief op het gebied van aansluittechnieken. Bij alle producten en ontwikkelingen hanteert Klemko het uitgangspunt om de elektrotechnisch installateur sneller, efficiënter en slimmer te laten werken. En dat op een laagdrempelige manier. Een gesprek met Nick van de Klundert over het thema aansluittechniek en de soms verrassende oplossingen, zoals de multifunctionele tang.

Net na WOII zijn we gestart met het produceren van allerlei verbindingstechnieken, begint Nick. “Op een gegeven moment hebben we ons assortiment verder uitgebreid met passende gereedschappen, schemerschakelaars, sensoren, LED-verlichting en dat heeft Klemko gemaakt tot wat het nu is. Nog altijd gaat er grote aandacht uit naar de ontwikkeling en het verder optimaliseren van producten in de aansluittechniek. We streven naar een consistent hoge kwaliteit van onze producten. Een voorbeeld daarvan is onze dataconnector, waarvan het binnenwerk is voorzien van een laagje goud. Dat maakt de stekker tot een absolute topkwaliteit en supergeleidend.”

Behalve in aansluitingen, investeert Klemko ook in gereedschappen. Nick: “We werken nauw samen met installateurs voor de ontwikkeling van gereedschappen. We zijn voortdurend bezig om de ergonomie en efficiency van gereedschappen naar een hoger niveau te brengen om zoveel mogelijk handelingen zo efficiënt mogelijk te kunnen uitvoeren. Zo hebben we een speciale, multifunctionele tang in ons assortiment die het mogelijk maakt om binnen een handomdraai adereindhulzen en geïsoleerde kabelschoenen te kunnen knippen, strippen én aankrimpen. Meerdere functies in één gereedschap. De 900447 ligt bovendien lekker in de hand en het kost weinig kracht om de handelingen te verrichten. Wel zo prettig als je bedenkt dat een installateur diezelfde handelingen tot wel honderden keren per dag moet uitvoeren. Ook kun je het Pressmaster assortiment gereedschappen op de tafel leggen om diezelfde handelingen drukkend uit te voeren in plaats van aanknijpend.”

Met handige en multifunctionele gereedschappen maakt Klemko het werkzame leven van de installateur beduidend efficiënter, sneller en ergonomisch beter. “Ook als het gaat om verpakkingen onderscheiden we ons van de concurrentie,” zegt Nick. “Adereindhulzen verpakken we in een carrousel, mooi gescheiden van elkaar per formaat. Zo hoeven installateurs geen plastic zakje open te scheuren, gaat er niets verloren en worden alle hulzen ook daadwerkelijk gebruikt. Ook uniek zijn onze groot-assortiment-kisten. Op de bodem van de kist staat per vakje het artikelnummer, zodat deze eenvoudig bijbesteld kunnen worden. Installateurs gaan op die manier altijd voorbereid op weg met een complete set.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar KlemkoMeer informatie