Prefab klimaatcentrales garanderen hoge klimaateisen

Zoals tegenwoordig eerder regel dan uitzondering, dient een nieuw complex in recordtempo gebouwd te worden. Zo ook het nieuwe distributiecentrum voor geconditioneerde opslag van goederen in Nijmegen. Mede dankzij de sterk geprefabriceerde klimaatcentrales van Robatherm kon ook de klimaatinstallatie in zeer kort tijdsbestek geïmplementeerd worden.

In het nieuwe distributiecentrum gelden strikte eisen voor het klimaat. Zo mag het binnenin niet warmer worden dan 25 graden Celsius en bedraagt de minimum temperatuur 18 graden Celsius. Ook zijn er eisen gesteld aan de luchtvochtigheid in de verschillende ruimtes. Als specialist op het gebied van het plug&play bouwen van klimaatcentrales werd de hulp ingeroepen van Robatherm.

Installateur DKC Totaaltechniek heeft in dit Design & Build project gekozen voor een verdere verfijning van het gezamenlijk basisontwerp. Omdat de bouw groot qua oppervlakte is en een snelle doorlooptijd was gewenst, werd gekozen om de klimaatcentrales gefaseerd op te stellen. Een gesprek met Raimond Taal van Robatherm en Bard Duin, projectleider bij van DKC Totaaltechniek.


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Robatherm Meer informatie