Lichtgewicht, modulaire bedrijfswageninrichtingen

Functionaliteit, duurzaamheid, kwaliteit en betaalbaarheid. Dat zijn de kernwaarden van de lichtgewicht, modulaire bedrijfswageninrichtingen van Zevim. Voor elk merk en type bedrijfswagen kan Zevim Bedrijfswageninrichting een op maat gesneden configuratie samenstellen. Een gesprek met mededirecteur Gerben Bartels.

Het Zevim systeem kenmerkt zich door een modulaire opbouw op basis van standaard componenten. “Op die manier kunnen we aan bijna alle wensen invulling geven met een beperkt aantal componenten,” legt Bartels uit. “Dankzij het modulaire karakter van onze systemen is het toepassingsbereik en de doelgroep zeer breed. Het varieert van installateurs en aannemers tot machinebouwers en service- en onderhoudsorganisaties.”

Hoge kwaliteit
Circa de helft van alle componenten wordt in Nederland geproduceerd en, op één type product na, wordt alles in Europa geproduceerd. Dat maakt het systeem volgens Bartels zeker zo uniek. “Dit betekent dat we korte lijnen hebben met onze productie-entiteiten en snel kunnen inspelen op veranderingen. Levertijden zijn bovendien kort en beheersbaar. Het maakt dat ook de kwaliteit van onze producten – mede door de ISO-certificeringen van de productie-entiteiten – van constant hoog niveau is. Dit is ook weer terug te vinden in de testen en certificeringen door officiële instanties. Ook hebben onze Zevim systemen diverse crashtests glansrijk doorstaan. Een interessante videocompilatie hiervan treft u aan op onze website. Vijf jaar fabrieksgarantie is daarom een vanzelfsprekendheid voor onze producten.”

Combinatie aluminium en staal
Door de combinatie van componenten in aluminium en staal is het Zevim systeem zeer licht in gewicht en tegelijkertijd ook prijsgunstig. Bartels: “Qua gewicht neigt ons systeem ‘AS-series’ naar een volledig aluminium systeem (slechts circa 8 tot 12% zwaarder), maar heeft door deze toepassing een grotere stabiliteit en kent een gunstigere prijssetting. Ten opzichte van een volledig stalen inrichting is het Zevim systeem juist weer veel lichter (circa 25-32%).”

Flexibel
Onze systemen worden zodanig samengesteld dat een optimale benutting van de laadruimte is gegarandeerd, vervolgt Bartels. “De bedrijfswageninrichting wordt op voorhand altijd visueel gemaakt aan de hand van een 3D-ontwerpschets van fotokwaliteit. De ‘eindklant’ kan zich dan een goede voorstelling maken van de samenstelling en indeling.”
Het modulaire en duurzame karakter maakt dat de Zevim systemen perfect overdraagbaar zijn – al dan niet voor een deel met aangepaste componenten – naar de volgende auto. “Op die manier leveren we tevens een bijdrage aan de circulaire economie,” legt Bartels uit.

Demo’s
De Zevim systemen zijn verkrijgbaar via geselecteerde verkooppunten en service-inbouwdealers. “U treft deze aan op onze website. Uiteraard ondersteunen wij onze dealers daar waar nodig en staan we de ‘eindklanten’ desgevraagd met raad en daad ter zijde. Ook beschikken we over diverse demo-bussen om de Zevim systemen live te kunnen ervaren. En dit alles is uiteraard altijd kosteloos en vrijblijvend,” zegt Bartels tot besluit.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar ZevimMeer informatie