Kabeloplossingen, ook voor duurzame energie

Helukabel bedient met haar kabeloplossingen zowel de markt voor infrastructuur, gebouwen als de industrie. Daarnaast is het Duitse familiebedrijf sterk vertegenwoordigd in de productie van kabeloplossingen voor duurzame energie, zoals PV-installaties (en -parken), windparken en e-mobility.

Al in de jaren negentig van de vorig eeuw ontwikkelde Helukabel haar eerste PV-kabel. “Vooral de laatste jaren merken we een enorme stijging in de vraag naar onze SOLARFLEX® kabels,” zegt Max Ritzen, Head of Operations bij Helukabel. “De door TÜV-goedgekeurde SOLARFLEX® H1Z2Z2-K kabels voldoen aan de meest recente normen EN50267 en IEC 60754, zijn halogeenvrij en beschikken over de CPR-classificatie Dca. We garanderen een levensverwachting van tenminste 25 jaar en kunnen (ook grote hoeveelheden) direct uit voorraad leveren.”

Het elektrisch installeren van zonnepanelen vraagt traditioneel gezien de nodige handelingen en gereedschappen. En dat veelal op (grote) hoogte. Met het Solar pakket van Helukabel en Weidmüller (SOLARFLEX® kabel in combinatie met de PV-Stick) is dat verleden tijd. Het pakket staat garant voor een supersnelle montage en garandeert een veilige en betrouwbare verbinding. Volgens Ritzen wordt tot wel 50% op installatietijd bespaard en is een optimale en betrouwbare verbinding tussen kabel en connector gegarandeerd.

Helukabel produceert ook specifieke kabeloplossingen voor e-mobility en windparken. “Zo leveren wij kabels voor bijvoorbeeld elektrische auto’s, bussen en trucks en hun laadstations,” vervolgt Ritzen. “Ook voor windmolens leveren wij specifieke bekabeling. Kwaliteit is bij al deze kabeloplossingen één van onze topprioriteiten. Optimale testapparatuur en testprocessen zorgen voor een hoge kwaliteitsstandaard. Zo beschikken we zelfs over een testtoren voor windenergiekabels.”

Om haar ‘groene’ ambities kracht bij te zetten, sponsort Helukabel onder meer de Electric Superbike Twente, de Delft Hyperloop en de Solar Boat Twente. “Wij dragen graag bij aan het ontwikkelen van duurzame mobiliteit en zijn dan ook trots dat we de kabels voor deze innoverende projecten mogen leveren.” Helukabel  levert zijn kabeloplossingen aan maar liefst 160 landen, veelal uit voorraad binnen 24 uur. Vanuit de vestiging in Nederland is Helukabel ook voorraadhoudend voor veel partijen in ons land.

Helukabel heeft meer dan 34.000 producten voorradig voor de volgende toepassingen:

 • Industriële kabels & enkeladers;
 • Infrastructuurkabels en draad;
 • Data, Netwerk en Bus Technologie;
 • Rupskabels;
 • Maatwerk Kabels;
 • Voor-geassembleerde kabels;
 • Windmolen en zonnepaneel kabels;
 • Kabels voor e-laadstations;
 • Spiraalkabels;
 • Mediatechnologie;
 • Kabeltoebehoren.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar HelukabelMeer informatie