Optimaal installatiegemak met innovatieve installaties

Clivet fabriek

 

Warmtepompinstallaties zijn vandaag de dag immens populair, niet in de laatste plaats vanwege allerlei aantrekkelijke subsidievormen. Airview Luchtbehandeling BV, kan bogen op jarenlange kennis en ervaring in warmtepompinstallaties en koelmachines. Oorspronkelijk als distributeur van het merk Airwell en sinds 2015 als exclusief importeur van Clivet. Directeur Joeri Giljam praat ons bij over de laatste (product)innovaties, die het werkzame leven van de installateur aanzienlijk verlichten.

Airview had reeds een ruime ervaring met koudwatermachines en warmtepompen tot circa 300 kW. Giljam: “Clivet vulde ons daarin heel mooi aan met machines voor de grotere capaciteiten. De ervaring en productprogramma’s vulden elkaar sterk aan. Dit was destijds al onze verwachting en nu ruim twee jaar verder zien we ook echt dat dit zo werkt. Zeker met de producten die Clivet in de afgelopen jaren heeft geïntroduceerd of geüpgraded. Met name de afgelopen jaren is er veel te doen rondom warmtepompinstallaties. De focus binnen Clivet heeft, sinds de oprichting in 1989, altijd gelegen op unieke onderscheidende producten en vooruitlopen in techniek. Clivet is voorloper op het gebied van multi-scroll techniek en een hoge energie-efficiëntie. De systemen met klasse A zijn dan ook uitermate geschikt voor toepassing in projecten met een duurzame Leed’s of Breeam classificatie.”

 

WSAN-XIN verzamelfoto

Installatiegemak
Installatiegemak vormt een belangrijk thema bij de productontwikkeling van Clivet, weet Giljam. “Een goed voorbeeld daarvan is de Zephir ventilatie-unit. Ventilatie en luchtbehandeling inclusief koeling en verwarming geïntegreerd in één systeem. Alle techniek is dus opgenomen in een compacte machine. Dat bespaart niet alleen op installatiekosten, maar ook de engineering verloopt stukken efficiënter. Deze unit is een welkome aanvulling in een markt waar men verlegen zit om technisch personeel. Dat geldt overigens ook voor de Clivet Versatemp water/lucht warmtepompen, een monoblock systeem, waarvoor eveneens geen koeltechnische handelingen verricht hoeven te worden. Dit systeem is vooral geschikt voor winkelcentra met een centraal watersysteem. Zelfstandige winkels kunnen hun airco heel eenvoudig aansluiten op de centrale ringleiding.”

Subsidie
De ISDE subsidie maakt het volgens Giljam aantrekkelijker om te investeren in een warmtepomp om zowel te koelen als verwarmen in plaats van een koelmachine die enkel kan koelen. “Deze regeling geldt zowel voor bedrijven als particulieren en voor installaties tot 70 kW. Vanwege de populariteit en de sterke vraag naar lucht/water warmtepompinstallaties hebben we een standaard range samengesteld van twaalf modellen in de range van 18 tot 95 kW, op basis van de meest gevraagde opties. We kunnen deze systemen dus uit voorraad leveren.”

 

Ontzorging
Airview is niet alleen importeur en distributeur maar denkt ook graag mee in de engineeringsfase en bij de productselectie. “En daar blijft het niet bij, want juist ook ondersteuning op het project van de installateurs bij service, storingen en reparaties wordt steeds belangrijker. Daarnaast verzorgt Airview voor veel installateurs het koeltechnisch onderhoud aan de Clivet en Airwell koelmachines, warmtepompen en rooftops. Dit zorgt er niet alleen voor dat de apparatuur in optimale conditie blijft, maar verlengt ook de levensduur en verlaagt de exploitatiekosten. De installateur blijft daarbij het aanspreekpunt voor de eindgebruiker en zorgt zelf voor de complete installatie, maar kan hierbij gebruik maken van onze kennis en expertise van de machines. Deze samenwerking werkt echt aanvullend en we zien dat door de samenwerking de complete installatie stabieler en beter functioneert, met minder storingen en betere prestaties. Een win-winsituatie voor de installateur en voor ons als leverancier, maar juist ook voor de eindgebruiker,” zo besluit Giljam.


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Airview Meer informatie