Stil en comfortabel ventileren


Een ventilatiesysteem moet doen waar het voor bedoeld is en dat bij voorkeur op de achtergrond. Zehnder heeft recent twee nieuwe WTW-toestellen geïntroduceerd die deze filosofie onderstrepen. Uniek is bovendien het Zehnder Vitaliteitsplan waarmee de fabrikant zelfs de aanmoedigingsprijs van de jury tijdens de VSK in de wacht sleepte. Een gesprek met Rick Bruins van Zehnder.

Met de ComfoAir E en Q hebben we twee nieuwe WTW-toestellen in het gamma die uitblinken in zowel comfort als geluidsvermogen, zegt Rick. “De ComfoAir E is een oplossing voor met name de projectmatige markt, kent een gunstige prijssetting, is extreem stil en zeer efficiënt. Met de ComfoAir Q bedienen we de high end markt. De specificaties zijn vergelijkbaar met de E, maar de Q biedt meer functionaliteiten, zoals monitoring en sturing via een app, alsmede meer uitgebreide functies op het gebied van ventilatieve koeling.”

Vitaliteitsplan
Ventilatie is essentieel voor een goed binnenklimaat. Om dat nóg verder onder de aandacht te brengen – ook bij installateurs – heeft Zehnder het zogenaamde Vitaliteitsplan geïntroduceerd. “Met het Vitaliteitsplan wordt de functionaliteit en de prestatie van onze ventilatiesystemen gegarandeerd,” zegt Rick. “De installateur wordt tijdens het hele installatieproces begeleid en er wordt hem een interessant verdienmodel geboden. Zo dragen wij als fabrikant zorg voor een goed werkende installatie voor bijvoorbeeld tien of vijftien haar en nemen dat risico weg bij de installateur. De installateur heeft zodoende alleen een risico op arbeid en de eindgebruiker heeft hierdoor de zekerheid dat het ventilatiesysteem de gehele levensduur goed functioneert.”

Met het Vitaliteitsplan heeft Zehnder de VSK aanmoedigingsprijs gewonnen. De jury vindt de inzet van Zehnder als fabrikant om eindgebruikers, installateurs en adviseurs bewust te maken van een gezond binnenklimaat ‘een mooi voorbeeld van hoe een commerciële partij met goede informatie de totale markt vooruit kan helpen’. “Vandaag is het nog mogelijk om met goede systemen een slecht presterende installatie te realiseren. Door installateurs te begeleiden bijvoorbeeld via het Vitaliteitsplan, en steeds meer systemen plug and play aan te bieden, wordt de kans op fouten geminimaliseerd.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar ZehnderMeer informatie