Cursus energieneutraal bouwen en renoveren

Op 20 september start in Ede de driedaagse Praktijkcursus energieneutraal bouwen en renoveren. De cursus van stichting KERN is bestemd voor wie energieneutraal bouwt of renoveert in de bouwuitvoering als vakman, aannemer of installateur en legt de juiste basis om de hoogste standaard op het gebied van gezond wonen, betaalbaar comfort en energie-efficiency te realiseren.

Wetenschappelijke kennis en de bouwpraktijk gaan in deze cursus hand in hand. Begrijpen om te leren toe te passen. Alert worden op de details en de samenhang van de disciplines die bij een passiefhuis een integraal geheel vormen, alles in drie cursusdagen. Met deze cursus blijft de vakman up te date over de uitvoering van energieneutrale of energieleverende projecten, bij BENG, NOM, Passiefhuis en Active House.

De cursusdagen zijn op 20, 21 en op 22 of 26 september. Op dag 1 staat de interdisciplinaire basis centraal van comfortabel en betaalbaar energieneutraal bouwen met passiefhuistechnologie. Op dag 2 kiest de cursist voor de specialisatie installatie met bijvoorbeeld verdieping in balansventilatie en verwarmen via ventilatielucht, of de bouwkundige kant met verdieping in isolatietechniek en de daarbij behorende bouwfysica. In de middag worden twee energieneutrale projecten bezocht. Op dag 3 staat de bredere integrale samenhang centraal tussen de bouwkundige aspecten en de installaties.

Wie slaagt ontvangt het internationaal erkende en gewaardeerde certificaat Passiefhuis Vakman. Het examen vindt vrijdag 17 november plaats, voorafgegaan door een gratis examentraining op 10 november. De opleiding kost € 690,- en deelname aan het examen € 250,-, cursuslocatie is Ede. Meer informatie en aanmelden op www.stichtingkern.nl.