Dag van de Warmtepomp

Op 14 september organiseert opleidingscentrum GOº de ‘Dag van de Warmtepomp’ in Ede. Tijdens het evenement komen bezoekers alles te weten over de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van warmtepompen.

Binnen één generatie zal aardgas als energiebron voor verwarming van woningen en kantoren moeten worden vervangen door duurzame energiebronnen. Steeds meer gemeenten ontwikkelen nu al woonwijken zonder gasaansluitingen. Zo kondigde Rotterdam aan dat in 2050 geen enkele woning meer door gas wordt verwarmd. Demissionair minister Henk Kamp van Economische Zaken stuurde onlangs een wetswijziging naar de Tweede Kamer die per 1 januari 2018 een einde maakt aan de wettelijke plicht om nieuwe woningen met het aardgasnet te verbinden. De vertrouwde cv-ketel schreeuwt dus om een opvolger.

Tijdens de Dag van de Warmtepomp in Ede zullen op 14 september diverse sprekers ingaan op de laatste ontwikkelingen rond warmtepompen en de mogelijkheden van de warmtepomp nu en in de toekomst. Ook komen praktische zaken aan bod. Tijdens workshops en discussies wordt verder ingezoomd op het arbeidsmarktvraagstuk. Welke opleidingen zijn noodzakelijk om warmtepompen te installeren en te onderhouden. Waar moeten monteurs volgens alle wettelijke verplichtingen aan voldoen? Meer informatie over de Dag van de Warmtepomp via deze link.