Efficiënter werken door innovatieve oplossingen

 

Installatieproducten zijn niet altijd ontworpen met het oog op montagegemak voor de installateur. Een installateur neemt in zijn dagelijkse werkzaamheden volgens Nick van de Klundert van Klemko Techniek kleine onvolkomenheden aan producten vaak voor lief. “Onvolkomenheden die echter wel een efficiënte manier van werken op de een of andere manier belemmeren. Onze missie is om in samenwerking met installateurs die onvolkomenheden weg te werken. Dat heeft geleid tot een aantal innovatieve productoplossingen.”

Klemko Techiek is producent van een groot assortiment aan innovatieve oplossingen in aansluittechniek, lichtbesturing, LED verlichting en installatietechniek, specifiek ontworpen voor de elektrotechnische installateur en industrie. Nick: “Deze producten zijn voor 90% uniek waarvan wij tevens over het patent beschikken. Wat het assortiment met elkaar verbindt, is dat het de dagelijkse ‘problemen’ in de belevingswereld van de installateur elimineert. We zijn dagelijks in gesprek met installateurs, ontwikkelen samen innovatieve oplossingen die we vervolgens ook uitvoerig laten testen door de installatiebranche. Zo is onze verlichtingslijn Lumiko Modulair ontstaan, een brede range aan verlichting en armaturen die heel eenvoudig uitwisselbaar zijn.”

IMG_0347

Systeem25
Een ander voorbeeld van zo’n innovatieve oplossing van Klemko Techniek is Systeem25. “Het unieke plattebuissysteem is zeer geschikt voor renovatiedoeleinden, omdat de inventieve bodem het universeel maakt voor draad én kabel. Het biedt de mogelijkheid om schroefkoppen te laten verzinken in de dubbele bodem ter bescherming van het VD-draad, maar de bodem is ook volledig uitscheurbaar zodat er ruimte ontstaat voor het plaatsen van een kabel. De installateur heeft zodoende genoeg aan slechts één voorraad leidingkokers. Omdat schoonheid gepaard hoort te gaan met een fris uiterlijk, is de leidingkoker voorzien van een handige beschermfolie. Zo hoeft de installateur na zijn installatiewerkzaamheden geen ‘vette vingers’ meer van het deksel af te poetsen. Systeem25 bespaart dus ook in installatietijd. Een win-winsituatie voor de installateur.”

LED verlichting
Het thema LED verlichting is momenteel een hot item in de installatiebranche. “Er heerst echter ook veel onwetendheid, veelal ook als gevolg van de snelle ontwikkelingen,” constateert Nick. “Als producent en distributeur van LED verlichting zien wij het als taak om eindgebruikers te laten ervaren wat licht met de ruimte doet. Wij ondersteunen de installateur om het juiste advies aan hun klanten te kunnen geven. Installateurs, maar ook eindgebruikers kunnen vrijblijvend en kosteloos een bezoek brengen aan ons belevingscenter in Soest. In dit Klemko Led Applicatie Centrum (KLAC) hebben we een aantal ruimtes gesimuleerd, zoals een woonkamer, een kantoor, een winkel en een horecagelegenheid, waarin we verschillende lichtscènes nabootsen. We kunnen wisselen met kleur, armaturen, lichtbeelden, enzovoorts. Licht maakt of breekt immers de sfeer van een ruimte.”


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Klemko Meer informatie