Armaturen voor de lange termijn

De afgelopen 20 tot 30 jaar heeft de industrie, retail, onderwijs en utiliteit mogen vertrouwen op de TL als betrouwbare lichtbron. Dat tijdperk is ten einde gekomen. Sinds 1 september 2021 is er een verbod op het in circulatie brengen van deze gangbare conventionele lichtbronnen en per augustus 2023 zelfs een verbod op productie en import van TL. Bram Dieltjens van Thorlux Lighting Nederland adviseert bedrijven opnieuw te kiezen voor armaturen met een lange termijngarantie en over te stappen op slimme LED-armaturen.

Bij het uitleggen van een nieuwe of vervangende verlichtingsinstallatie ontkom je er niet meer aan om het slim te doen, vindt Dieltjens. “Als je echt wil investeren in een duurzame verlichtingsinstallatie voor de lange termijn, zal je verder moeten kijken dan een standaard LED of retrofit oplossing. Al meer dan 25 jaar produceren wij slimme LED-oplossing met een bewezen duurzaamheid en lange levensduur. Onze armaturen zijn modulair opgebouwd. De elektronische componenten zijn uitwisselbaar, terwijl de stalen behuizing makkelijk 50 jaar of langer meegaat.”

Lange garanties
De armaturen van Thorlux worden standaard voorzien van de nodige intelligentie, zoals aanwezigheidsdetectie, daglichtregeling en zelfs een sensor die de luchtkwaliteit meet. Dieltjens: “De slimme sensoren dragen vanaf dag één al bij aan een langere levensduur. Behalve in het bieden van zekerheid en lange garanties maken wij als Thorlux Ligthing Nederland ook het verschil door (potentiële) klanten bij de hand te nemen en een compleet inzicht te geven in een mogelijke verduurzamingsoperatie van de verlichtingsinstallatie. Met andere woorden, wat heb je nu, wat is er mogelijk en draagt bij aan een verdere verduurzaming en besparing? Dat maken wij volledig inzichtelijk, inclusief het bijbehorende kostenplaatje om te komen tot een gezond en veilig werkklimaat met zo laag mogelijke exploitatiekosten.”

Overstappen van TL naar armaturen van Thorlux betekent investeren in een echt duurzame oplossing. En dat wordt volgens Dieltjes ook nog eens extra gesubsidieerd. “Door te kiezen voor een slimme LED-oplossing kom je in aanmerking voor het maximale percentage aan subsidie volgens de Energie Investeringsaftrek (EIA). Dat is meer dan het dubbele dan wanneer je kiest voor een standaard LED of retrofit oplossing. Bedrijven kunnen via Thorlux niet alleen CO2 compenseren door de verlichting te vervangen, maar ook gebruikmaken van ons omvangrijke sustainabilty programma om de uitstoot verder te verlagen.”


Dit artikel is onderdeel van onze verlichtingsspecial met onder meer Deerns en Lumission.

Voor meer informatie over Thorlux Meer informatie