Slimmer, beter en eenvoudiger installeren

In 2008 heeft Peha het Jeroen Bosch Ziekenhuis gedeeltelijk uitgevoerd volgens het stekerbaar installatieconcept. Het was een regelrechte primeur die volgens Kees Lieshout van Peha door de concurrentie met argusogen werd bekeken. “Inmiddels heeft ook de concurrentie het concept van stekerbaar installeren omarmd, maar het heeft ons wel een voorsprong opgeleverd.” Peha gaat nu weer een stap verder in het stekerbaar installatieconcept.

Peha is van oorsprong een Duitse fabrikant van schakelmateriaal en in 2010 overgenomen door Honeywell. “Sinds de eerste projecten in 2008 hebben we het stekerbaar installatieconcept verder ontwikkeld om projecten steeds slimmer, beter een eenvoudiger te kunnen installeren,” zegt Kees. “Daarbij maken we uitsluitend gebruik van componenten van A-merken. Het stekerbaar concept leent zich uitstekend voor toepassing in holle- en metalstud wanden. Van oudsher hebben we een hoog marktaandeel in ziekenhuizen, maar er komt ook steeds meer interesse vanuit de hotelmarkt en zelfs de woningbouw.”

Gepatenteerd concept
Peha heeft een aantal gepatenteerde concepten in huis. Kees: “Onze Socketline Flex bijvoorbeeld is een oplossing waarbij het chassisdeel direct is verbonden met de wandcontactdoos. Dat voorkomt korte losse snoeren in de wand en reduceert de installatietijd. In plaats van dertig minuten voor een vergelijkbare conventionele voorziening, neemt het installeren van de Socketline Flex slechts twee minuten in beslag. Sinds januari van dit jaar leveren we de vernieuwde Socketline Flex. Het voordeel voor de installateur is dat hij slechts één item hoeft te bestellen in plaats van vier losse componenten. Het concept heeft bovendien een TNO Kema-Keur.”
Zoals Kees al aangaf, bestaat er ook in de woningbouw steeds meer interesse voor het stekerbaar concept. “Vaak worden stekerbare installaties in de woningbouw gecombineerd met het draadloos schakelen via Easyclick Enoceon. De actoren worden vervolgens in een centraaldoos boven in het plafond of in de meterkast geplaatst en de woning kan volledig draadloos met een zender zonder batterij geïnstalleerd worden. Het is kostenneutraal en scheelt ontzettend veel tijd en de faalkosten dalen aanzienlijk.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar PehaMeer informatie