Webeasy: ‘Regeltechniek wordt Internet of Things op VSK 2018’

Gebouwautomatiseringsexpert Webeasy heeft een stand op de VSK 2018. Deze vakbeurs, die van 6 tot en met 9 februari plaatsvindt in de Jaarbeurs in Utrecht, richt zich op de installatiesector. Het event staat uitgebreid stil bij onderwerpen als energie, duurzaamheid en Internet of Things (IoT). Niet geheel toevallig thema ’s waar de gebouwautomatiseringsexpert sterk in is. Algemeen directeur Rolf Huijssen vertelt meer over zijn beursdeelname en de te tonen innovaties.

De reden waarom Webeasy begin februari in Utrecht staat, is omdat de doelgroep van het bedrijf uit Sliedrecht daar aanwezig is. “Zowel adviseurs, installateurs als eindgebruikers bezoeken dit event en dat maakt het gemakkelijk om met hen in contact te komen,” verduidelijkt Huijssen. “Daarnaast spreken de thema’s van deze editie ons erg aan. IoT gaat een enorme vlucht nemen in de nabije toekomst. Regeltechniek wordt IoT. Voor veel gebouwautomatiseerders gaat het hier echter nog om een redelijk vaag begrip. Op de VSK gaan we dieper op dit fenomeen in.”

Gebouwbeheer is vaak nogal statisch. Er wordt ingesteld wanneer de verwarming aan- en uitgeschakeld wordt, op welk tijdstip de lampen aangaan en daar stopt het vaak bij. “De rol van de installateur en gebouwbeheerder kan beter. Pas als er een lamp stuk gaat of een installatie niet naar behoren functioneert, komt men in actie. Damage control in plaats van proactief beheer. Dit terwijl een gebouw juist heel dynamisch is. Er zijn vaak flexplekken waar telkens andere mensen werken. Ook heb je vaker met groei of reorganisaties te maken. Dat heeft allemaal invloed op de bezettingsgraad, energieverbruik en comfort. De meeste gebouwen zijn nog niet adaptief en kunnen zich moeizaam aanpassen aan de veranderingen. Dankzij IoT wordt het steeds gemakkelijker om verschillende disciplines te integreren en te koppelen. De gebouwautomatisering wordt als het ware steeds meer de dirigent van een gebouw.”

Innovaties
Webeasy heeft volgens de algemeen directeur de knowhow in huis om gebouwbeheerders, adviseurs en installateurs bij te staan bij hun toekomstige uitdagingen. Op de VSK presenteert het bedrijf twee innovaties in de vorm van de NXT LVL nazorg en een nieuwe ruimteregeling. “Onze ruimteregeling werkt op basis van IP in combinatie met bluetooth (BLE). Bediening is mogelijk via Webeasy Touch displays en smartphone. De WE-IRC-IP heeft een daisy chain IP verbinding waarbij je 2 ruimtes op 1 ruimteregeling kunt aansluiten. Zo heb je maar de helft aan ruimteregelingen nodig om alle ruimtes individueel te kunnen instellen en bedienen. Deze regelingen zijn direct op te nemen in het ICT netwerk van het gebouw. Bediening via Webeasy Touch displays is standaard, maar bediening met smartphones is ook mogelijk met een bluetooth insteekkaart. Dan kunnen er ook draadloze ruimtetemperatuur- CO2- en RV sensoren aangesloten worden. Naast bediening van de installatie met de smartphone kan de installatie ook inbedrijf gesteld worden via de smartphone. Op onze stand gaan we dieper in op de techniek achter onze ruimteregeling.”

Naast de gebruiksvriendelijke ruimteregeling presenteert de gebouwautomatiseringsexpert ook duurzame nazorg in de vorm van de NXT LVL. “Deze innovatie levert energiebesparing, comfort en een gezond gebouw op. We zorgen ervoor dat installaties vanuit de Cloud te monitoren, bij te stellen en eventueel te herstellen zijn. De gebouwbeheerder krijgt een dashboard met daarop alle mogelijke informatie over het functioneren van de gebouwinstallatie. Dit dashboard werkt locatie- en tijdsonafhankelijk. Met deze duurzame next level nazorg kunnen we problemen voorzien, zodat ze niet verholpen maar voorkomen kunnen worden. We garanderen een energie- en CO2 besparing voor iedere installatie. Onze dienst analyseert en rapporteert aan de gebouwbeheerder. Met onze dienst hoeft de installateur niet meer handmatig te zoeken naar afwijkingen. Er wordt door ons op een presenteerblaadje aangereikt waar verbeteringen mogelijk zijn,” besluit Huijssen.


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Webeasy Meer informatie