Studenten maken herontwerp sociaal pension Leger des Heils

Derdejaars studenten van het Tech College in Amersfoort hebben middels 3D-modelleren een herontwerp gemaakt van de werktuigkundige installaties van het sociaal pension van het Leger des Heils. De komende week leggen zij op school hun examen af over dit project.

Het pension van het Leger des Heils is een tehuis voor drugsverslaafden en daklozen uit de stad Utrecht. De studenten hebben in opdracht van de aannemer een 3D-ontwerp gemaakt met de software Stabicad for Revit. Met het ontwerp moest een energiebesparing worden gerealiseerd. Het is een herontwerp van alle voorkomende installaties zoals sanitair, riolering, verwarming en luchtbehandeling voor de klimaatinstallaties. De 3D-modellen van de gekozen apparatuur komen van de leveranciers en voldoen aan alle werkelijke afmetingen.

Het totaalontwerp voorziet in een virtuele presentatie van de installaties zoals deze werkelijk in het gebouw geplaatst zullen worden. Doordat het ontwerp op deze manier vooraf wordt gemaakt zullen de faalkosten tijdens de werkelijke bouw gereduceerd kunnen worden.
De oplevering aan de opdrachtgever van het project wordt gedaan met behulp van een walkthrough, een virtuele wandeling door het gebouw waarbij alle installaties duidelijk zichtbaar zijn.