Wilo stopt probleem bij de (riool)pomp

Door de hoeveelheid vaste stoffen in afvalwater krijgen afvalpompen het steeds zwaarder. Doorgespoelde luiers, babydoekjes en zelfs kleding kunnen voor verstoppingen en systeemuitval leiden. Het scheidingssysteem Wilo-EMUport CORE reduceert de kans op pompuitval doordat het vaste stoffen en afvalwater uit elkaar houdt.

Het scheidingssysteem van fabrikant Wilo voorkomt de samenvoeging van voorgereinigd afvalwater en vaste stoffen. Grotere vaste bestandsdelen komen daardoor niet in contact met het hydraulische pompsysteem. De troep wordt tijdelijk opgeslagen in scheidingsreservoirs.

Voorgereinigd afvalwater wordt door een pomp door een verzamelreservoir gevoerd. Als dat vol is, begint één van de pompen het vervuilde water door het scheidingsreservoir voor vaste stoffen te pompen. Vervolgens wordt het verzamelreservoir geleegd, het scheidingsreservoir gespoeld en transporteert het systeem vaste stoffen met het voorgereinigde water via de persleiding.

Gegarandeerde inname afvalwater
De Wilo-EMUport CORE gebruikt twee pompen die afwisselend ingeschakeld worden. Inname en verpomping lopen parallel en garanderen daarom een continue inname van afvalwater. De gebruikte reservoirs zijn vervaardigd van volledig corrosiebestendige materialen als polyethyleen en polyurethaan. De materiaalkeuze belooft een lange levensduur en dankzij het lage gewicht een eenvoudige plaatsing.

De toevoerkast is corrosiebestendig en schokbestendig. Om restwater in het verzamelreservoir te minimaliseren, is de vormgeving van de reservoirs aangepast. De bodem van het reservoir is afgeschuind, waarbij het laagste punt van het reservoir zich direct onder de pomp bevindt. Dat voorkomt afzetting in het verzamelreservoir. De Wilo-EMUport CORE kenmerkt zich door zijn onderhoudsvriendelijkheid.